Kampfisk, Tillbehör/Annat till salu

Mixpaket med kvalitets flingor.

15g Svart artemia 46% protein
15g Artemia 46% protein
15g Tubifex 45% protein

100:- + frakt

Jag har tidigare inte varit helt övertygad kring flingfoder, men dessa tycker jag är riktigt bra. Ett bra alternativ att variera med särskillt till honor som har en förmåga att bli lite runda.

Bäst före december 2023


Alkottar
Handplockade från höga kusten, i område långt från väg.


50-pack 90:- + frakt

Alkottar innehåller värdefulla ämnen som gynnar akvariefiskar och mikrolivet i akvariet. De avger bla. nyttiga taniner, förebygger svampsjukdomar samt har en antibakteriell effekt. De hjälper till att stabilisera pH-värdet och är toppen för fiskar som kommer ifrån svartvattensregioner, tex. Kampfisk. Alkottar färgar alltså vattnet vilket är bra och naturligt. Alkottar är även väldigt uppskattat för räkor och snäckor.

Kottarna läggs direkt i akvarievattnet. Ungefär 1 kotte till 10-20 liter räcker för att ge hälsosam effekt. Det är dock inget problem att tillsätta några fler. Eftersom Alkottar sänker pH något så finns det en risk med att tillsätta för många, att pH sjunker för fort och för mycket. Börja därför med 1-3 kottar till 10-20l.

Kottarna kan ligga kvar i akvariet tills de helt brutits ner, men de tappar sin goda effekt efter ca 2-3 veckor. Tillföra nya ca 1 gång/månad är ett riktmärke jag brukar använda mig av.

Hållbarhet: Alkottar som förvaras på en torr plats håller i princip hur länge som helst.

Eftersom dessa kottar är en naturlig produkt och handplockade av mig kan det variera i form, färg och storlek.


Eklöv – torkade

30 löv 70:-
60 löv 120:-
+ frakt

Handplockade från privata gårdar med avstånd från trafikerad väg.

Löv från ek är likt alkottar ett naturligt tillskott till akvariet. Avger Tanniner och skapar en gynnsam miljö för mikrolivet. Löven har en bakteriell effekt.

Löv från ek har liknande effekt som populära capattablad. Fördelen med eklöv är att de tar längre tid på sig att brytas ner och räcker därför längre än capatta. De är plockade i Sverige och ett bättre alternativ för miljön. De är också i en mindre storlek och passar utmärkt för mindre akvarium. Löven tillsätts direkt i akvariet. Till en början kommer de flyta och det kan ta allt från några timmar till dagar innan de sjunker.

Löven är även väldigt fina och blir en trevlig naturlig dekoration. När de flyter brukar det stimulera bobygge hos hanar. De använder ofta lövet som skydd och bygger skumbot under.

1-3 Löv per 10-20l är lämpligt. När löven försvunnit tillsätts nya.
Hållbarhet: Löven håller länge likt alkottarna. Förvaras torrt.


Betalning via swishFrakt, Postnord
upp till 100g 30:-
upp till 250g 55:-
upp till 1kg 70:-


Beställning görs genom kontakt med mig.
Se alternativ under menyn Kontakt,
eller skriv till mig på facebook/messenger.